21.3.2020. Zabranjuje se putnički promet osim za otočane

Od dana 21.3.2020., temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada Pakoštane Biograd zabranjuje se putnički i teretni promet osim za hrvatske državljane s prebivalištem, odnosno trajnim boravištem na otocima.

Od ove odluke izuzeti su: djelatnici javnih zdravstvenih službi i djelatnici drugih javnih službi (policija, vatrogasci, oružane snage, lučka kapetanija, pošta, komunalne djelatnosti) i njihova službena vozila.

Za sada se linije održavaju prema plovidbenom prijevozu.

Odluka linijski obalni pomorski promet

2 thoughts on “21.3.2020. Zabranjuje se putnički promet osim za otočane

  1. A što je sa vrgadinima koji nisu trenutno prijavljeni sa mjestom stalnog boravka na otoku, a u trenutku donošenja ove odluke su na otoku Vrgadu (svemir, bečo, issbelle, …), a ne mogu se vratiti u mjesto stalnog boravka jer ne vozi više ni gradski ni međugradski prijevoz. Ipak oni kad tad trebaju na kopno po minimalne životne potrepštine (hrana, novac, plaćanje računa i sl.). Što sa njima? U koju grupu životnih oblika oni pripadaju, možda žrtvovano janje, možda neki niži rang životnih oblika, ni na nebu ni na zemlji. Riješite i njihov slučaj. Nastati će pandemija privatnog brodskog povezivanja otoci-kopno. Tko će za to odgovarati?!?!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.