BIOGRAD VRGADA

VRGADA BIOGRAD SEZONSKA BRODSKA LINIJA 415 A

29.6.2020.-6.9.2020.

PONEDJELJAK-SUBOTA
VRGADA-BIOGRAD BIOGRAD-VRGADA
7:45 9:00
9:50 11:00
15:30 16:20
17:30 18:20
NEDJELJA
VRGADA-BIOGRAD BIOGRAD-VRGADA
9:50 11:00
17:30 18:20

CIJENE

ODRASLI: 25 kn, DJECA: do 12 godina 12 kn, OTOČANI: 12 Kn

POLAZAK IZ BIOGRADA ZA OTOK VRGADU

MB LUMBRIKATA 

Brod koji održava državnu brodsku liniju 415 A iz Vrgade prema Biogradu je MB LUMBRIKATA kapaciteta 65 putnika. Brodar koji održava liniju je Vrgada, ribarska proizvođačka zadruga koja je osnovana davne 1909. godine a javnim prijevozom se u kontinuitetu bavi od 1971. godine.   

LUMBRIKATA BIOGRAD VRGADA  

Vrgada je prekrasan otok udaljen oko 6 nautičkih milja od Biograda. Putovanje brodom na relaciji iz Biograda prema Vrgadi traje 45 minuta tijekom kojih možete uživati u prekrasnoj panorami  Pašmanskog i Vrgadinskog kanala.

 PUTOVANJE IZ BIOGRADA ZA VRGADU 

Biograd Vrgada putovanje

Iako je površinom od 2,31 km² relativno mali, otok Vrgada obiluje prirodnim ljepotama, kristalno čistim more i bogatom kulturnom baštinom. Najpoznatija prirodna znamenitost otoka Vrgada je plaža Podbrizi, koju često nazivaju Zlatna ili Crvena plaža. Ova plaža svrstana je među najljepše plaže na Jadranu.

PLAŽA PODBRIZI (ZLATNA PLAŽA)

Biograd Vrgada plaža podbrizi 1

Biograd Vrgada plaža Podbrizi 2

Biograd Vrgada Plaža podbrizi 3

Osim prekrasnog krajolika na otoku Vrgadi postoji i bogata kulturna baština. Najvažniji spomenik kulture je Crkva Svetog Andrije u istoimenoj uvali koja je uvrštena zaštićena kulturna dobra Republike Hrvatske. Crkva je izgrađena u predromaničkom stilu i pretpostavlja se da je građena u 9. stoljeću.

CRKVA SVETOG ANDRIJE (9.st)

Biograd Vrgada Crkva Svetog Andrije

Osim Crkve Svetog Andrije na otoku Vrgada su još ostatci bizantske utvrde iz vremena Cara Justijana (6 stoljeće), ostatci dvorca Damiani iz 17. stoljeća zajedno s kapelicom u kojoj se čuva zavjetna slika Gospe, te župna Crkva Presvetog Trojstva iz 16 stoljeća.

OSTATCI DVORCA DAMIANI

Biograd Vrgada dvorac Damiani

ŽUPNA CRKVA 

Biograd Vrgada Crkva Presvetog Trojstva

OSTATCI BIZANTSKE UTVRDE

Biograd Vrgada ostatci bizantske utvrde

Osim navedenih prirodnih i kulturnih ljepota otok Vrgada je mediteransko ribarsko mjesto u kojem možete doživjeti mediteran kakav je nekad bio. Također, na otoku postoji trgovina i osam ugostiteljskih objekata čije ponude mogu zadovoljiti svačiji ukus. Sve navedeno čini otok Vrgadu idealnim mjestom za jednodnevni izlet brodom iz Biograda.